Koliko često se mora provoditi reevaluacija specijalnog obrazovanja?
Koliko često se mora provoditi reevaluacija specijalnog obrazovanja?

Video: Koliko često se mora provoditi reevaluacija specijalnog obrazovanja?

Video: Koliko često se mora provoditi reevaluacija specijalnog obrazovanja?
Video: Односталко: вакцины пропали из-за властей 2024, Travanj
Anonim

jednom u tri godine

S obzirom na to, kada se ponovna procjena može dogoditi češće od jednom godišnje?

A ponovnog vrednovanja ne može pojaviti više od jednom a godina osim ako se roditelj i LEA drugačije ne dogovore i moraju pojaviti barem jednom svaki tri godine osim ako se roditelj i LEA ne dogovore da a ponovnog vrednovanja je nepotrebno.

Potom se postavlja pitanje koliko često se učenik može testirati za specijalno obrazovanje? Osobe s invaliditetom Obrazovanje Zakon (IDEA) zahtijeva od škola da ponovno procjenjuju djecu s IEP-om najmanje jednom u tri godine. To je poznato kao trogodišnja reevaluacija ili pregled. Svrha trijenala je vidjeti je li vaše dijete potrebe promijenili su se.

Na taj način, koliko često se ponovno evaluira IEP?

Djetetova IEP je pregledan od strane IEP tim najmanje jednom godišnje ili više često ako roditelji ili škola zatraže pregled. Ako je potrebno, IEP je revidiran. Roditelji, kao članovi tima, moraju biti pozvani da prisustvuju tim sastancima.

Koliko često roditelj može zatražiti ponovnu procjenu?

Propisi predviđaju, u 34 CFR §300.303(b)(2), da ponovno vrednovanje mora se dogoditi najmanje jednom u tri godine, osim ako roditelj i javna agencija se slažu da a ponovno vrednovanje je nepotrebno.

Preporučeni: