Kako se potpisujete pod kaznom za krivokletstvo?
Kako se potpisujete pod kaznom za krivokletstvo?

Video: Kako se potpisujete pod kaznom za krivokletstvo?

Video: Kako se potpisujete pod kaznom za krivokletstvo?
Video: نقد أدلة تحريم الموسيقى | د. عدنان ابراهيم 2024, Travanj
Anonim

Definicija iz Noloovog običnog engleskog pravnog rječnika

A potpisan izjavu, koju je potpisnik zakleo da je istinita, koja će potpisnika učiniti krivim za zločin krivokletstvo ako se pokaže da je izjava materijalno lažna - to jest, laž je relevantna i značajna za slučaj.

Također znajte, što znači potpisan pod prijetnjom kazne za krivokletstvo?

Izjava Pod kaznom za krivokletstvo je potpisan izjavu, koju je potpisnik zakleo da je istinita, koja će potpisnika učiniti krivim za zločin krivokletstvo . Ako se pokaže da je izjava materijalno lažna, laž je relevantna i značajna za slučaj.

Isto tako, koja je kazna za krivokletstvo? Osoba osuđena za krivokletstvo prema saveznom zakonu može prijeti do pet godina zatvora i novčane kazne . The kazna za krivokletstvo prema državnom zakonu razlikuje se od države do države, ali krivokletstvo je kazneno djelo i nosi mogući zatvor rečenica od najmanje jedne godine, plus novčane kazne i uvjetno.

S obzirom na to, kako se zaklinjete pod prijetnjom kazne za krivokletstvo?

Ako se pogubi bez Sjedinjenih Država: „Izjavljujem (ili potvrđujem, potvrđujem ili navodim) pod kaznom za krivokletstvo pod zakonima Sjedinjenih Američkih Država da je gore navedeno istinito i točno. Izvršeno (datum). (Potpis).

Što se događa ako lažete pod zakletvom?

Laganje pod zakletvom , ili, krivokletstvo, savezni je zločin. Iako građanski sud ima ograničenu ovlast da kazni vašeg supružnika za lažno svjedočenje, sudac može proslijediti slučaj tužitelju na kazneno provođenje. Kazna za krivokletstvo može rezultirati uvjetnom kaznom, novčanom kaznom ili zatvorskom kaznom do 5 godina.

Preporučeni: