Je li Me Gustas Tu gramatički točan?
Je li Me Gustas Tu gramatički točan?

Video: Je li Me Gustas Tu gramatički točan?

Video: Je li Me Gustas Tu gramatički točan?
Video: Lookee - Me Gustas Tu (Official Video) ft. Graham Candy 2024, Svibanj
Anonim

The ispravan prijevod " Me gustas tú " je "privlačiš me"." Mi caes bien" - "Sviđaš mi se". Glagol gustarse doslovno znači biti ugodan samom sebi, pa ako kažeš Sviđa mi se bailar, doslovno se prevodi na plesati je ugodan mi.

Slično se može pitati, što znači Me Gustas Tu?

Tekst. " Me gustas tú " sredstva „Sviđaš mi se“na španjolskom (doslovno: „Ugodan si mi ").

Slično, što je Gustas? Mi gusta španjolska je glagolska fraza koja se prevodi kao “sviđa mi se (to).” Ja gusta lice, kako se slika obično naziva, crtež je ćelave glave nalik na mjesec sa zgužvanim licem, stisnutim usnama i divovskim, krvavim očima koje izgledaju kao da su iskočile iz duplja.

Prema tome, je li to Te Gustas ili te gusta?

Ovo nije amerikanizacija, što god to značilo. To je način da pitate želite li hranu jer su je spremni podijeliti s vama. "¿ Te gusta ?" ima potpuno drugačije značenje, jednostavno znači "da li ti se sviđa/to?". Nikad nije " te gustas " (definitivno ste pogrešno čuli) ali samo "¿ gustas ?" ili "¿tú gustas ?".

Zašto ja gusta, a ne Yo gusto?

to je ne uopće nepravilan, samo ne znači "sviđati se", znači "biti ugodan". Joj gušt = Zadovoljan sam Sviđa mi se = (do mi ) on/ona/to je ugodan, ili da bude prirodnije "sviđa mi se on/ona/to". Sviđa mi se znači da mi se sviđa (doslovno, nešto mi je ugodno mi ).

Preporučeni: