Što znače točkice na glavi redovnika?
Što znače točkice na glavi redovnika?

Video: Što znače točkice na glavi redovnika?

Video: Što znače točkice na glavi redovnika?
Video: Как убрать брыли дома, расслабив мышцы шеи. Причины появления брылей. 2024, Svibanj
Anonim

Točkice na glavi redovnika . Oni su rezultati rituala pod kineskim monaškim ređenjem Foguangshan koji je budist redovnici po njihovom nalogu moraju proći. Prvo, redovnici imaju svoje glave obrijani, kako bi se odrekli svog svjetovnog izgleda.

Štoviše, što znače točkice na glavi šaolinskih redovnika?

Možda ste to također primijetili Šaolinski redovnici upiši devet točkice na njihovom čelu. Ovo je Jieba, i ovo točkice ukazuju na to da a redovnik završio obuku. Svaki od devet točkice predstavlja načelo u Shaolin disciplina, i svaki redovnik prolazi dugi ritual prije nego što zaradi Jieba na svom glava.

što znači znak Buddhe? Općenito se smatra da je to kovitlac kose i da je ocjena ili znak za Buda kao mahāpuru?a ili veliko biće. Uređaj se često viđa na skulpturama iz 2. stoljeća nove ere.

Također se pita, mogu li redovnici tražiti novac?

Stvaran redovnici rade ne tražiti novac općenito, redovnici trebali bi živjeti jednostavnim načinom života gdje molitva i kontemplacija zauzimaju svoje vrijeme. Oni ne bi trebali tražiti novac na ulicama ako su povezani s pravim hramovima, prenosi The Sun.

Mogu li budistički redovnici tražiti novac?

To je ono što Buda učinio na svom putu do prosvjetljenja, pa Vinaya – pravila za koja je sastavio redovnici slijediti – reći da bi trebali čini isto. Kao i druge društvene konvencije, budistički redovnici Odustani. Oni limenka ne kupujte ni prodajte ništa, nabavite unovčiti iz banke ili čak davati ili prihvaćati dobrotvorne donacije.

Preporučeni: