Što je reaktivni NST u trudnoći?
Što je reaktivni NST u trudnoći?

Video: Što je reaktivni NST u trudnoći?

Video: Što je reaktivni NST u trudnoći?
Video: Komplikacije u trudnoći 2024, Svibanj
Anonim

Tijekom testa bez stresa ( NST ), vaš će pružatelj usluga pratiti da li je bebin otkucaj srca brži dok se odmara ili kreće. NST rezultati koji su reaktivan znači da je djetetov broj otkucaja srca normalno porastao. Ne- reaktivan rezultati znače da djetetov broj otkucaja srca nije dovoljno porastao.

S obzirom na to, što je normalni NST?

A NST smatra se ohrabrujućim ako se broj otkucaja srca fetusa poveća za najmanje 15 otkucaja u minuti u odnosu na početnu vrijednost (između 120 i 160 otkucaja u minuti), u trajanju od najmanje 15 sekundi, unutar vremenskog okvira od 20 minuta.

Također, što se događa ako ne uspije NST trudnoća? Nereaktivni rezultat znači da srce ne kuca brže pri kretanju, ili da je dijete ne kreće se puno. Nereaktivni rezultat ne znači automatski da nešto nije u redu, ali obično će se dodatno testiranje, kao što je biofizički profil, naručiti nakon nije uspio NST.

Netko se također može pitati, zašto rade NST tijekom trudnoće?

Test bez stresa je provjera dobrobiti Vaše bebe u trećem tromjesečju. Test bez stresa ( NST ) mjeri broj otkucaja srca fetusa i reakciju na kretanje u trećem tromjesečju kako bi se osiguralo da je vaše dijete dobro i da dobiva dovoljno kisika.

Što je pozitivan NST?

Nenormalan test (nereaktivan NST , pozitivan CST) ponekad je povezan s štetnim fetalnim ili neonatalnim ishodima, dok je normalan test ( reaktivni NST , negativan CST) obično je povezan s neurološki netaknutim i adekvatno oksigeniranim fetusom. The NST i CST će se ovdje pregledati.

Preporučeni: